Acupunctuur

Acupunctuur is een van de onderdelen van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) waarbij kleine naaldjes worden geplaatst op specifieke punten op je lichaam. Deze Oosterse geneeswijze is al duizenden jaren oud. De acupunctuurpunten waar de kleine naalden worden geplaatst liggen op energiebanen. Deze noemen we meridianen. In totaal liggen er op je lichaam 365 acupunctuurpunten en deze zijn weer verbonden met verschillende delen van je lichaam. Hierdoor kunnen we diverse klachten behandelen door het plaatsen van naaldjes op specifieke punten. Want door deze acupunctuurpunten aan te prikken kan een blokkade in je energiehuishouding worden opgeheven doordat energie en bloed weer in beweging komt.

Preventieve werking van acupunctuur

Omdat acupunctuur het zelfherstellend vermogen van je lichaam verbetert, maar ook je immuunsysteem optimaliseert, heeft het naast een specifieke genezende werking, ook een preventieve werking op je toekomstige klachten.

Maak bij mij in Nieuw-Vennep een afspraak
Neem contact met mij op als je vragen hebt! Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag verder!